ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКриминалеНовини

Два жени пострадаха след сблъсък на автобуси на пешеходна пътека в центъра на Пловдив

Движението на бул.“Руски“ в посока река Марица е затруднено (ГАЛЕРИЯ)

Жените са откарани в болница

Автобус на масовия градски транспорт, движещ се по линия №16, е блъснал възрастна жена на зебра в центъра на Пловдив. Сигналът за катастрофата е получен около 12 часа по обяд. Съобщено е за ПТП на бул. „Руски“ № 45.

Инцидентът е станал на пешеходната пътека към улица “Ген. Данаил Николаев“. Очевидци разказват, че първият автобус е спрял, за да осигури предимство на две жени, които искали да пресекат. В това време отзад в него се врязва друг автобус на градския транспорт по линия № 12.

От удара шестнадесетката тръгва по инерция и удря едната пешеходка, която пада на платното. Пострадалата  e на 71 години. До пристигането на линейката е била контактна. Тя е откарана от медицински екип в УМБАЛ „Свети Георги“.

В следствие на сблъсъка между автобусите има и пострадала пътничка на 70 години, която е пътувала в автобус № 12. Тя се е ударила в предната седалка при рязкото спиране. Жената също е откарана в болница.

Двамата водачи на автобусите са на 51 и 62 години. Тествани са за алкохол. Пробите им са отрицателни.

На мястото има полиция и криминалисти. Очевидно е, че вторият автобус няма спирачен път, липсват следи от гуми по асфалта.

Движението на бул.“Руски“ в посока река Марица е затруднено. Извършва се в едната лента.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина